Pikantné hrianky s vajíčkom a so špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr rozmiešame jogurt a cesnak. Do malej panvičky pripravíme maslo, čili, soľ, nahrubo zomleté čierne korenie, na miernom ohni necháme prehriať päť minút a odstavíme.
  2. Hrniec naplníme vodou, v ktorej budeme pošírovať vajíčka, a necháme ju zovrieť. Do vyššej panvice pridáme olivový olej a postupne pridávame špenát, ktorý jemne premiešavame, a keď sú lístky zvädnuté, odstavíme z ohňa a prikryjeme pokrievkou. Teplotu vody na vajíčka znížime, nesmie bublať, len sa mierne variť a pridáme ocot. Varechou vytvoríme vír, rozbijeme vajíčko a pomaly vložíme do vody. Necháme variť tri minúty.
  3. Chlieb mierne opečieme a ohrejeme maslo, ak treba. Na tanier položíme hrianku, potrieme ju cesnakovým jogurtom, naň dáme kôpku špenátu a dierkovanou lyžicou vyberieme vajíčko a uložíme na špenát. Na záver hrianku polejeme maslom.