Pikantné croissanty

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny.
  2. Cesto nakrájame ako tortu na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. V miske zmiešame kyslú smotanu s horčicou, medom, kôprom a lososom.
  3. Ochutíme soľou a korením. Na každý trojuholník cesta dáme do stredu kôpku smotanovej zmesi a zo širšej strany stočíme do rožkov.
  4. Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypeme sezamom.
  5. Croissanty pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C dozlatista. Pečivo necháme krátko vychladnúť a podávame najlepšie čerstvé.