Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes, tak je to rýchly spôsob ako nakŕmiť hladné krky :)
4-6 porcie |
15 minút príprava |
Postup
- ...gro surovín pred vstupom do pracovného procesu
- ...vidličkou roztlačíme syr
- ...pridáme rozmrveného tuniaka, nakrájame zeleninu na jemno, na jemno nastrúhame reďkovky (nápad pridať do nátierky strúhanú reďkovku mám od Lyali - tiež tomu dajú miernu pikantnosť a zároveň sladkosť) a varené vajcia.
- ...pridáme majonézu, smotanu alebo jogurt, dijonskú horčicu, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a opatrne soľou (syr je slaný)
- ...podľa chuti pridáme citrónovú šťavu
- ...a potom už len všetko zmiešame a nátierka je raz-dva hotová :)