Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes, tak je to rýchly spôsob ako nakŕmiť hladné krky :)

4-6
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. ...gro surovín pred vstupom do pracovného procesu
  2. ...vidličkou roztlačíme syr
  3. ...pridáme rozmrveného tuniaka, nakrájame zeleninu na jemno, na jemno nastrúhame reďkovky (nápad pridať do nátierky strúhanú reďkovku mám od Lyali - tiež tomu dajú miernu pikantnosť a zároveň sladkosť) a varené vajcia.
  4. ...pridáme majonézu, smotanu alebo jogurt, dijonskú horčicu, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a opatrne soľou (syr je slaný)
  5. ...podľa chuti pridáme citrónovú šťavu
  6. ...a potom už len všetko zmiešame a nátierka je raz-dva hotová :)