Pikantná cesnaková polievka s paradajkami
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 26. novembra 2014
nezávislý šéfkuchár, 26. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks stredne veľké |
|
4 strúčiky |
|
4,5 PL |
|
stredne veľká |
|
1,5 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
2,5 PL |
|
|
|
500 ml |
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme dozlata najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme hnedý cukor, paradajkový pretlak a paradajky zbavené šupky, nakrájané na kocky. Krátko podusíme a podlejeme vývarom.
- 2
Do hotového základu pridáme uvarené jačmenné krúpy. Krátko prevaríme, dochutíme soľou, korením a mletou škoricou.
- 3
Na záver pridáme na veľmi jemné kocky posekané čili papričky. Pikantnosť polievky si nastavíme podľa chuti množstvom nasekaných čili papričiek. Alternatívou krúp je bulgur.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja niekedy ked vidím že je to od šéfkuchára tak to automaticky preskakujem,že to bude určite zložité... Ale tento vypydá dobre.
Vyskúšam-len asi dám menej cesnaku./z osobných dúvodú.../
Zdravím a prajem pekný deň.