Celozrnný chlieb
Celozrnný chlieb

Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek) (viodeorecept)

cesminaz - fotkacesminaz, 7. februára 2023

Toto je môj najobľúbenejší chlieb. Je super jednoduchý na prípravu a rýchlo aj upečený. Je mäkký, ľahučký a vydrží mäkký aj 3-4 dni. Zobraziť celý popisToto je môj najobľúbenejší chlieb. Je super jednoduchý na prípravu a rýchlo aj upečený. Je mäkký, ľahučký a vydrží mäkký aj 3-4 dni. Je z celozrnnej pšeničnej múky, ktorá dá chlebu vzdušnosť a aj chuť. Pečiem tento chlieb doma pravidelne a moje deti ho zbožňujú.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

20 minút
na 200 °C
Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek) (viodeorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
600 g
400 g
5-6 dl
3 dl
50 g čerstvé
2 PL
1 PL
Na potretie:
2 ks
3 PL
3 PL
Na posypanie:
 (alebo iné semienka)




Postup

  1. 1

    Najprv v miske premiešame tekutiny s cukrom, soľou a droždím. Potom pridávame múky, ktoré rukou dohladka spracujeme s tekutinou. Máme dostať mäkké, lepivé cesto. Posypeme ho múkou a len napravíme do bochníka - nemiesime. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na oválny tvar hrúbky prsta. Dáme na plech s papierom a necháme znova 1 hodinu kysnúť. Po hodine si zmiešame žĺtky, vodu a olej a prstami natláčame do nakysnutého cesta vzor tureckého pide chlebu. Treba si prsty zakaždým namáčať vo vajci. Nakoniec natrieme ešte štetcom celý povrch chleba a posypeme černuškou, alebo inými semienkami.

    Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek) (viodeorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chlieb pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C cca 20 minút. Upečený vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. Chlieb chutí úžasne. Je mäkučký, ľahučký a zostane výborný aj niekoľko dní. Ja ho doma pečiem pravidelne, máme ho veľmi radi. Prajem dobrú chuť !

    Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek) (viodeorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Krasny , chutny a vynikajuca prezentacia.
Dakujeme za recept.