Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb

mysiacik - fotkamysiacik, 19. augusta 2017
Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb
Foto: mysiacik
45 minút
príprava

Suroviny

2 šálky
0,5 lyžičky
3 lyžičky
3 lyžice
1 lyžička
1 šálka




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré vložíme do misy z janského skla, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. A šup do rúry na 200 stupňov, najprv na 20 minút, potom stiahneme na 170 a dopekáme ďalších 25 minút (čas pečenia záleží od rúry), chlebík sledujeme špajdlou, hlavne zvnútra, aby bol riadne upečený, pretože špaldové chlebíky sú oveľa hutnejšie ako z obyčajnej bielej :D

Diskusia k receptu

zinnajdha
prosím redakciu, aby zaujala stanovisko k názvu slova "chlieb"a ako sa nazýva po slovensky. Prečo sa v názve uvádza prvý pád jednotného čísla "chleba" a nie chlieb ?
redakcia
@Zinnajdha (20.8.2017 13:18)

Áno, máte pravdu, správny tvar slova v nominatíve jednotného čísla je chlieb. Ďakujeme za upozornenie, názov receptu sme opravili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia