Perníkový stromček (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Viem, že som už recept na moje perníčky dávala aj trochu skorej ale ktoré varechárky to nezaregistrovali pridávam ho ešte raz a už aj výrobok. Takto si robím krabičku na perníčky. Vlastne stromček.Na tento nápad som prišla keď som doma našla časopis Dorka niekoľko ročný a tam bol v prílohe stromček obkreslila som si dala na kartón steny som si urobila podľa seba a vrchný stromček musí byť o 1 cm vačší.A stromček bol na svete.

60 minút minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tu chcem ukázať, že aj boky potriem bielkovou polevou a tak spájam a ako vidíte hore a dole na obrázku niekedy si pomáham šparadkami.
  2. Na druhý deň som si cesto vyvalkala a upiekla stromček podľa šablóny čo som si vystrihla na kartón. Urobila som si bielkovú polevu na polevu som si tri krát preosiala práškový cukor odporučam kúpiť v Lídli je hladučký a nemá hrčky. A miešala som ručne pol hodinu. Žiaľ nenafotila som vykrajovanie a pečenie stromčeka.Nafotila som už len ako stromček skladám. Ale pridala som sem presný postup na pečenie a skladanie chalúpky a to je taký istý ako na tento stromček.
  3. A takto som ďalej bielkovou polevou spájala stromček.
  4. Pokiaľ mi stromček schol ozdobila som vrch stromčeka. Ešte aby som nezabudla stromček je upečený s dvoch dávok.
  5. Potom som ho naplnila perníčkami ktoré som si urobila s cesta čo mi ostalo zo stromčeka.
  6. Perníčky z bližšia
  7. No a takto je to komplet. A ešte tri zásady pečenia perníkov ktorých sa snažím dodržať. 1 - med musí byť horúci keď sa dáva do cesta. 2 - cesto musí minimálne 1 deň stáť. 3 - musí sa piecť krátko a vo veľmi vvhriatej rúre. Ale toto už určite každá viete no pre prípad.
  8. Sľúbila som postup pri skladaní chalúpky.
  9. Pripravené na pečenie
  10. Upečené
  11. No a skladnie č.1
  12. číslo 2
  13. Tu chcem ukázať, že aj boky potriem bielkovou polevou a tak spájam a ako vidíte hore a dole na obrázku niekedy si pomáham šparadlami.
  14. číslo 4
  15. Konečná úprava a dokončenie
  16. Druhá ktorú si ozdobila vnučka
  17. No a posledná
  18. A rozprávočky je koniec