Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perníkový koláč do hrnčeka

foodblogerka Jesika Žovinová
spolu s Kakawco+i, 15. decembra 2021
Perníkový koláč do hrnčeka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

30 g
1/2 ks
1 ČL (70 %)
1 ks
1 PL (alebo biely jogurt)
1/2 ČL
1/2 ČL
15 g (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Polovicu banánu roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme vajce, kefír, vločky, kakao, perníkové korenie, prášok do pečiva a proteín. Dobre premiešame.

  2. 2

    Zmes dáme do väčšieho hrnčeka a v mikrovlnnej rúre pečieme pri vyššom výkone približne 3 minúty.

  3. 3

    Koláčik po vychladnutí vyklopíme, môžeme ho prekrojiť a naplniť 1–2 ČL džemu. Vrch môžeme poliať orechovým maslom a servírovať ozdobený ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia