Foto: danda3
Recept som našla v TINE - Vaříme a pečeme z čísla 11/2003, piekla som ich na svadbu tento aj minulý týždeň, tak som pofotila Zobraziť celý popisRecept som našla v TINE - Vaříme a pečeme z čísla 11/2003, piekla som ich na svadbu tento aj minulý týždeň, tak som pofotila a pridala recept aj pre vás, nie je náročný na prípravu a budem rada, ak zaujme.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kandizovanú pomarančovú kôru nasekáme na jemno a pridáme do misky k múke (môže byť aj špaldová alebo celozrnná), soli, PDP a perníkovému koreniu.
-
2
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
-
3
Všetko spolu zmiešame, kým nám nevznikne takéto cesto, podľa potreby pridáme múku. Necháme 30 minút odpočívať.
-
4
Ja dávam tieto arašidy v čokoláde alebo čokoládové guličky, či sušené ovocie, alebo rôzne orechy.
-
5
Odtrhneme si kúsok cesta, do stredu vložíme náplň a zabalíme. Robila som menšie guľky ako bolo v pôvodnom recepte.
-
6
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme sušiť cca 1/2 hodinky. Pečieme na 160 stupňoch
-
7
cca 8 minút, zospodu by mali vyzerať takto. Z tejto dávky mi vyšlo cca 96 kusov.
-
8
Ešte teplé som ich namáčala do čokoládovej polevy (čokoládu +ceru roztopíme vo vodnom kúpeli, ceru pridávam opatrne, poleva musí byť hustá, inak by z guliek stekala),
-
9
dáme na papier na pečenie a ozdobíme, ja som mala ozdoby z mliečneho marcipánu, alebo ozdobíme
-
10
kúpenými cukrovými srdiečkami a ryžou. Necháme stuhnúť a potom vložíme do papierových košíčkov.
-
11
Prierez guľkou a ochutnávka, sú výborné.
-
12
Svadobné č.1.
-
13
Svadobné č.2.
z r. 20003.
1*