Perníkové muffiny s jablkami
Foto: kucharocka123
Hrnčekový recept na šťavnaté muffiny s jablkami a príchuťou perníkového korenia.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na dávkovanie si pripravíme hrnček o objeme 250 ml.
- 2
Jablko ošúpeme, nakrájame na drobné kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť.
- 3
Preosiatu múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, kakaom a perníkovým korením.
- 4
Vajcia rozklepneme do misky, prilejeme mlieko, olej a všetko metličkou zľahka prešľaháme.
- 5
Do suchej zmesi pridáme mokrú zmes a premiešame, len kým sa suroviny spoja.
- 6
Jablká, ak je potrebné, zbavíme šťavy a pridáme do cesta.
- 7
Cesto nalejeme do otvorov formy natretých maslom a vysypaných múkou. Môžeme použiť aj papierové cukrárenské košíčky. Každý naplníme do 2/3 objemu.
- 8
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25-30 minút alebo podľa svojej rúry. Kontrolujeme špajdľou.
- 9
Upečené vo forme necháme krátko vychladnúť na mriežke, potom z formy vyberieme a preložíme na podnos až do úplného vychladnutia. Môžeme posypať práškovým alebo škoricovým cukrom. Dobrú chuť.
Tiež jablkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu