Perníkové muffiny
	        Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou
	        Autor receptu: novalim
	         
	        
	        Tak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového 
muffinu na čokoládový dezert.* Jemné cesto, do ktorého ide čokoláda, sa nám tak páči, že ho určite ešte vyskúšame aj v inej 
podobe. Napríklad na plech alebo ako tortový korpus.
| 		  
				  	  
				  	8-10 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 170 °C  | 
Postup
- Čokoládu a maslo alebo rastlinný tuk dáme do kastrólika a na strednom ohni ich nad parou roztopíme a potom ich dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť. Žĺtky rozmiešame spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme ich do krémova. Potom do nich vlejeme a primiešame mlieko. Na zmes preosejeme bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál s kypriacim práškom a s kakaom a gumenou varechou ich zapracujeme do vajíčkovej zmesi.
 - Ďalej pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a dobre všetko premiešame. Bielky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru do tuha a sneh gumenou varechou zapracujeme do kakaového cesta. Na záver primiešame nasekané a opražené lieskovce.
 - Cesto nalejeme do muffinových formičiek a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 20 – 25 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti muffinov. Menšie pečieme kratšie. Upečené perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou necháme vychladnúť, až potom ich podávame.