Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník

hviera - fotkahviera, 19. júla 2017
Perník
Foto: hviera

Veľmi rýchly a jednoduchý perník, vždy sme ho robili doma, takže je to taká chuť môjho detstva :)

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (alebo kosový)
2 ks
200 ml
1 bal
1 ČL
2 PL
3 PL (napr. slivkový)
300 ml
400 g (alebo polohrubá, celozrnná)
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor, vajcia, olej, škoricu, kakao a lekvár dobre vymiešame.

  2. 2

    Postupne na striedačku pridávame mlieko a múku, a vymiešavame do hladka.

  3. 3

    Ako posledné pridáme perníkový prášok a sódu BB, poriadne zamiešame do cesta.

  4. 4

    Celé vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pomaly, na cca 160-180 stupňoch. Závisí od veľkosti plechu, ktorý zvolíme. Čas je cca 20-25 minút, ale tiež zavisí od plechu, či je perník skôr vysoký (ako na obrázku) alebo plochý na veľký plech. Zistíme klasickým vidličkovým testom, či je už hotovo :) Po upečení môžeme vrch potrieť ešte džemom a poliať čokoládou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Perník môže byť chutný , len škoda , že si ho tým lekvárom nepotrela a nepoliala čokoládou ako je v recepte uvedené , lebo to úvodné foto sa moc nevydarilo , je to popráskané moc a tým lekvárom by si zakryla tú prasklinu a tou čokoládou tiež by si to prekryla a ešte na vrch dať napríklad kokosovú múčku a perník by mal úplne iný vzhľad. To je len môj názor.
No, popraskal, na chuti mu to neuberie, ale tá poleva by asi nepomohla, lebo by stiekla do tých prasklín (ani džem), myslím si, ale by aspoň obohatila celkovú chuť perníka.

Pridaj komentár k receptu: