Foto: hviera
Veľmi rýchly a jednoduchý perník, vždy sme ho robili doma, takže je to taká chuť môjho detstva :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g (alebo kosový) |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
3 PL (napr. slivkový) |
|
300 ml |
|
400 g (alebo polohrubá, celozrnná) |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Cukor, vajcia, olej, škoricu, kakao a lekvár dobre vymiešame.
- 2
Postupne na striedačku pridávame mlieko a múku, a vymiešavame do hladka.
- 3
Ako posledné pridáme perníkový prášok a sódu BB, poriadne zamiešame do cesta.
- 4
Celé vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pomaly, na cca 160-180 stupňoch. Závisí od veľkosti plechu, ktorý zvolíme. Čas je cca 20-25 minút, ale tiež zavisí od plechu, či je perník skôr vysoký (ako na obrázku) alebo plochý na veľký plech. Zistíme klasickým vidličkovým testom, či je už hotovo :) Po upečení môžeme vrch potrieť ešte džemom a poliať čokoládou.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne sa práve tá popraskanosť páči.... nechcela som to zakrývať
taká väčšia forma na biskupský chlebíček