Perníkový koláč

Perník

Autor receptu: hviera

Veľmi rýchly a jednoduchý perník, vždy sme ho robili doma, takže je to taká chuť môjho detstva :)

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukor, vajcia, olej, škoricu, kakao a lekvár dobre vymiešame.
  2. Postupne na striedačku pridávame mlieko a múku, a vymiešavame do hladka.
  3. Ako posledné pridáme perníkový prášok a sódu BB, poriadne zamiešame do cesta.
  4. Celé vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pomaly, na cca 160-180 stupňoch. Závisí od veľkosti plechu, ktorý zvolíme. Čas je cca 20-25 minút, ale tiež zavisí od plechu, či je perník skôr vysoký (ako na obrázku) alebo plochý na veľký plech. Zistíme klasickým vidličkovým testom, či je už hotovo :) Po upečení môžeme vrch potrieť ešte džemom a poliať čokoládou.