Orechový zákusok
Orechový zákusok

Perník s orechovo-citrónovým krémom

valina - fotkavalina, 2. decembra 2020
Perník s orechovo-citrónovým krémom
Foto: valina

Skvelý zákusok vhodný aj na čas Vianoc.

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 ml
400 g
150 g
150 ml
3 PL
1 bal.
2 ks
1 KL
1 KL
Krém:
600 ml
2 bal.
100 g
100 g
50 ml
1 ks
1 bal.
250 g
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme na plech (40x30 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 min pri 180-200 °C.

  2. 2

    Krém: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou z 1 citróna, pridáme mleté orechy, rum, vanilkový cukor a vychladnutý puding. Krém nanesieme sa upečený a vychladnutý korpus.

  3. 3

    Vrch zákuska ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Vianočné špeciality, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu