Perník s orechovo-citrónovým krémom
Skvelý zákusok vhodný aj na čas Vianoc.
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 ml |
|
400 g |
|
150 g |
|
150 ml |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Navrch: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme na plech (40x30 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 min pri 180-200 °C.
- 2
Krém: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou z 1 citróna, pridáme mleté orechy, rum, vanilkový cukor a vychladnutý puding. Krém nanesieme sa upečený a vychladnutý korpus.
- 3
Vrch zákuska ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Tiež orechový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu