Orechový zákusok

Perník s orechovo-citrónovým krémom

Autor receptu: valina

Skvelý zákusok vhodný aj na čas Vianoc.

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme na plech (40x30 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 min pri 180-200 °C.
  2. Krém: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou z 1 citróna, pridáme mleté orechy, rum, vanilkový cukor a vychladnutý puding. Krém nanesieme sa upečený a vychladnutý korpus.
  3. Vrch zákuska ozdobíme rozpustenou čokoládou.