Orechový zákusok
Perník s orechovo-citrónovým krémom
Autor receptu: valina
Skvelý zákusok vhodný aj na čas Vianoc.
30 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme na plech (40x30 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 min pri 180-200 °C.
- Krém: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou z 1 citróna, pridáme mleté orechy, rum, vanilkový cukor a vychladnutý puding. Krém nanesieme sa upečený a vychladnutý korpus.
- Vrch zákuska ozdobíme rozpustenou čokoládou.