Perníkový koláč
Perník s jahodovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
|
32 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- Perník: Vo veľkej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do bledej peny a v inej miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok do perníka, škoricu a kakao.
- Do bledej peny potom po troškách striedavo zapracúvame mlieko a olej a sypkú zmes. Vymiešame hladké cesto, do ktorého nakoniec primiešame jahodový džem.
- Cesto uhladíme do formy a perník pečieme zhruba 25 minút (180 ºC) a necháme ho vychladnúť v plechu.
- Poleva: Jahody popučíme alebo rozmixujeme spolu s cukrom na pyré. Pyré prepasírujeme cez sitko a omáčku zahrejeme, kým sa nezačne variť.
- Nasekanú tmavú čokoládu prelejeme horúcou jahodovou omáčkou, necháme 2 minútky postáť a vymiešame polevu, ktorú rozotrieme na perník a necháme ju stuhnúť.
- Vychladnutý perník, nakrájame na štvorce, ktoré ozdobíme prepolenými jahodami.