Perníkový koláč

Perník s jahodovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

32
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.
  2. Perník: Vo veľkej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do bledej peny a v inej miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok do perníka, škoricu a kakao.
  3. Do bledej peny potom po troškách striedavo zapracúvame mlieko a olej a sypkú zmes. Vymiešame hladké cesto, do ktorého nakoniec primiešame jahodový džem.
  4. Cesto uhladíme do formy a perník pečieme zhruba 25 minút (180 ºC) a necháme ho vychladnúť v plechu.
  5. Poleva: Jahody popučíme alebo rozmixujeme spolu s cukrom na pyré. Pyré prepasírujeme cez sitko a omáčku zahrejeme, kým sa nezačne variť.
  6. Nasekanú tmavú čokoládu prelejeme horúcou jahodovou omáčkou, necháme 2 minútky postáť a vymiešame polevu, ktorú rozotrieme na perník a necháme ju stuhnúť.
  7. Vychladnutý perník, nakrájame na štvorce, ktoré ozdobíme prepolenými jahodami.