Perkelt z domácej hlivy ustricovej (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Doma na balkóne sme si s mojou polovičkou vypestovali hlivu a tak som v nedeľu uvarila perkelt.
4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu umyjeme a nakrájame na drobno
- Nakrájanú povaríme do polomäkka v slanej vode do ktorej sme pridali rascu celú.
- Cibuľku nakrájame na drobno a dusíme na oleji. Pridáme trošku soli.
- Hlivu scedíme a dusíme na cibuľke až kým nie je mäkká. Ochutíme korením. Pridáme vegetu a rascu mletú. Ak treba podlejeme vodou.
- Do hrnčeka si vlejeme polovičku smotany a pridáme 1 PL hl. múky. Dobre rozmiešame.
- Cez sitko pridáme k udusenej hlive a miešame.
- Za stáleho miešania prilejeme ostatnú smotanu.
- Dochutíme korením, môžeme pridať aj mletú červenú papriku. Necháme prejsť varom a odstavíme.
- Ako prílohu si pripravíme maslové halušky alebo cestoviny podľa chuti.
Maslové halušky: hl. múka, 1/2 masla, vajce, soľ, voda.
Prajem dobrú chuť.