Peperonata

Peperonata so sušenou šunkou

Autor receptu: redakcia

Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriky očistíme a nakrájame na prúžky. Paradajky sparíme v horúcej vode, ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na olivovom oleji, pridáme sušenú šunku, cesnak, nakrájanú papriku, mierne podusíme, pridáme rajčiny a čierne olivy, ktoré môžeme tiež nakrájať.
  3. Všetko ochutíme soľou, korením, mletou paprikou a cukrom. Krátko povaríme. Podávame s opečenou bielou bagetou.