Penová torta

maminamicha - fotkamaminamicha, 28. októbra 2010

Sušená v plynovej rúre

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Suroviny

10 ks
700 g
10 ks
300 g
150 g
1/2  dcl
100 g
500 g




Postup

  1. 1

    Bielky šľaháme s cukrom nad parou mixérom na najpomalšom stupni. Mne to trvá cca 45 - 50 minút. Potom pomaly pridávať rýchlosť, až kým sneh nie je úlne tuhý. min čas sa musí dodržať!! Ja mám plynovú rúru takže som pláty sušila 30 min pri pootvorených dvierkach.

  2. 2

    Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom do tuha. Potom pridáme polámanú čokoládu, kávu a kakao. Necháme vychladnúť. Nezlaknite sa, zmes bude tuhá. Vyšľaháme maslo a studenú zmes pridávame. Opäť naplníme vrecko a plníme usušené bielkove pláty.

Diskusia k receptu

samanka
jáááj, tak toto sa mi nikdy nepodarí...a ja tááák veľmi ľúbim penovú tortičku
sovka62
Veru ani mne, ešte nikdy som to nezvládla tak, aby som bola spokojná.
tothka
Penovú tortu robievam často. Moja dcéra, keď bola mladšia ju veru zvládla cez Vianoce sama celú zlikvidovať, bola len pre ňu. Mám trochu iný spôsob prípravy krému. Ja nad parou miešam spolu žltky, kakao a 2 dcl čiernej kávy a po vychladnutí túto hustú masu pridávam do masla vymiešaného s cukrom. Doteraz bola vždy výborná.
maminamicha
Ak ju náhodou bude niekto robiť podľa tohto receptu tak len mozem odporučiť bola úplne výborná vo vnútri bola šťavnatá nie suchá mňam :)
marikasu
maminamicha nenapísala si koľko si tých plátov upiekla
maminamicha
Ano ano to je fakt :) su tam 3 pláty medzi tým je ten krém a ten posedný čo je na vrchu som okraje trošku prikrášlila :) ďakujem za upozornenie marikasu
sjuz
to je ako naša Rosalinda:), zbožňujem ju!
hubarka35
no to je vyborná tortička mnamky...,ja by som to asi neurobila,sice som ešte neskúšala,vždy sme ju kupili hotovu...snad ked budem mat nervi v čudu,budem sa muset ukludnit adojst na ine myšlienky pustim sa do takej tortičky...
evanaaa
Škoda, že sa bielky môžu šľahať len s cukrom, toto by som veľmi chcela, ale musím si nechať zájsť chuť. No, ešteže sa šľahá mixérom, koľko by to potom trvalo ručne? ozaj to tak dlho trvá?
maminamicha
Veru ručne to by som nechcela ani ja :) ale fakt to tak dlho trvá ale zasa stojí to za to!!
hubata
Pavlovova ..... tak to som sa neodvážila ani skúšať. Ale pre istotu ukladám, čo keď naberiem odvahu a zoženiem čerstvé domáce vajíčka?
babina28
toľko som vyskušala receptov a nikdy to nemám ako ty,ale znovu skúsim
mirkamis
Ahoj :) robila som tuto tortu podľa tvojho receptu a myslim, ze sa mi vydarila, vo vnutri nebola vobec sucha- toho som sa najviac bala...mala velky uspech... len z tejto davky sa mi zdala byt mala ...tento tyzden idem robit z dvoch davok :) uz sa tesim! dufam, ze sa mi zase podari :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia