Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept)
Autor receptu: yogicek
Recept na rýchly obed alebo večeru.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečienku pomelieme na mlynčeku cez dosku s otvormi minimálne 8mm. Nie na jemno. V omáčke musia byť malé kúsky pečienky.
- Slaninu a cibuľu pokrájame na malé kocky. Mrkvu postrúhame na hrubo.
- V panvičke necháme popustiť slaninu.
- Pridáme cibuľu. Podľa potreby pridáme masť. Restujeme do sklovita.
- Pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a mrkvu. Prisypeme MČK, tymián, nové korenie, bobkový list.
- Restujeme do zhnednutia cibule. Keď je cibuľa hnedá, podlejeme troškou vody a dusíme do odparenia vody až na tuk. Toto zopakujeme ešte dva krát.
- Pridáme mletú pečeň. Zmiešame so základom.
- Necháme zarestovať do stuženia pečienky. Vytvoria sa hrudky a pečienka zhnedne. Podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme do zmäknutia pečienky. Dusíme cca 15min.
- Keď je pečienka mäkká prilejeme sladkú smotanu. Prisypeme medvedí cesnak a bazalku, poriadne zamiešame.
- Varíme tak dlho, aby sa smotana zredukovala a s pečienkou vytvorila hustejšiu omáčku. Na záver posolíme.
- Penne uvaríme bežným spôsobom v osolenej vode. Po uvarení zlejeme, nepreplachujeme a horúce podávame s pečienkovou omáčkou. Ozdobíme kolieskami paradajky a zeleným pórkom.