Penne s morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Autor receptu: hkbarbie

Chutne, rychle a jednoduche jedlo vhodne hlavne pre deti. Jedno z oblubenych v nasej rodine. Morcacie maso mozeme nahradit kuracim.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cervenu papriku pokrajame na male kocky (1x1 cm). Mrkvu najemno nastruhame. Paradajky sparime vo vriacej vode na 1-2 minuty. Osupeme a nakrajame na male kocky. Cibulu pokrajame na jemno. Cesnak pretlacime. Bylinky si tiez nasekame najemno. Ak nemame cerstve, nahradime susenymi v pomere 1 PL cerstvych k 1/2 CJ susenych.
  2. Na oleji poprazime cibulu, cesnak a cervenu papriku asi 3-4 minuty. Pridame mlete morcacie maso a chvilu spolu prazime. Pridame zvysok potravin okrem penne a syra, privedieme do varu a nechame varit odkryte na miernom plameni 30 minut. Obcas premiesame. Ak nemame kuraci vyvar, mozeme nahradit vodou.
  3. Medzitym uvarime penne cestoviny podla navodu.
  4. Nakoniec vsetko spolu premiesame a posypeme struhanym parmesanom. Dobru chut!