Penne s morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
	        Autor receptu: hkbarbie
	         
	        
	        Chutne, rychle a jednoduche jedlo vhodne hlavne pre deti. Jedno z oblubenych v nasej rodine. Morcacie maso mozeme nahradit kuracim. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Cervenu papriku pokrajame na male kocky (1x1 cm). Mrkvu najemno nastruhame. Paradajky sparime vo vriacej vode na 1-2 minuty. Osupeme a nakrajame na male kocky. Cibulu pokrajame na jemno. Cesnak pretlacime. Bylinky si tiez nasekame najemno. Ak nemame cerstve, nahradime susenymi v pomere 1 PL cerstvych k 1/2 CJ susenych. 
 - Na oleji poprazime cibulu, cesnak a cervenu papriku asi 3-4 minuty. Pridame mlete morcacie maso a chvilu spolu prazime. Pridame zvysok potravin okrem penne a syra, privedieme do varu a nechame varit odkryte na miernom plameni 30 minut. Obcas premiesame. Ak nemame kuraci vyvar, mozeme nahradit vodou.
 - Medzitym uvarime penne cestoviny podla navodu.
 - Nakoniec vsetko spolu premiesame a posypeme struhanym parmesanom. Dobru chut!