Penne a la Carbonara

Autor receptu: sovka62

Takto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si vypýtala recept. Našťastie, pretože v slovenských reštauráciách pod týmto názvom podávajú cestovinu zmiešanú s lepkavou syrovo-smotanovou omáčkou a štyrmi drobčekami šunky. Mimochodom, mám pocit, že táto hnusná omáčka je základom, do ktorého pridávajú rôzne prísady (Niva, šampiňóny a pod.) a podávajú to vždy pod iným názvom.

4
porcie
1O minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Penne uvaríme v osolenej vode al dente.
  2. Slaninu pokrájame na kocky a na oleji upražíme do chrumkava. Upražené kocky vyberieme na papierovú utierku. Do zvyšku v panvici nalejeme víno a necháme chvíľu odpariť. Okoreníme. Vajcia rozšľaháme vidličkou a prilejeme k vínu. Prehrejeme, ale vajcia nesmú celkom stuhnúť, musia zostať redšie.
  3. Do panvice vrátime opražené kocky slaniny, pridáme penne, dosolíme. Trošku popražíme a na koniec posypeme zmesou strúhaného syra. Ihneď, ešte horúce, podávame.