Penne a la Carbonara
Autor receptu: sovka62
Takto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si vypýtala recept. Našťastie, pretože v slovenských reštauráciách pod týmto názvom podávajú cestovinu zmiešanú s lepkavou syrovo-smotanovou omáčkou a štyrmi drobčekami šunky. Mimochodom, mám pocit, že táto hnusná omáčka je základom, do ktorého pridávajú rôzne prísady (Niva, šampiňóny a pod.) a podávajú to vždy pod iným názvom.
4 porcie |
1O minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Penne uvaríme v osolenej vode al dente.
- Slaninu pokrájame na kocky a na oleji upražíme do chrumkava. Upražené kocky vyberieme na papierovú utierku. Do zvyšku v panvici nalejeme víno a necháme chvíľu odpariť. Okoreníme. Vajcia rozšľaháme vidličkou a prilejeme k vínu. Prehrejeme, ale vajcia nesmú celkom stuhnúť, musia zostať redšie.
- Do panvice vrátime opražené kocky slaniny, pridáme penne, dosolíme. Trošku popražíme a na koniec posypeme zmesou strúhaného syra. Ihneď, ešte horúce, podávame.