Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov

Autor receptu: janger

....no nielen pre nich. V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky recept s kyslou kapustou a ovocim, ktory je vhodny aj pre vegetarianov. Kombinacia surovin sa bude zdat niekomu mozno nezvycajna, ale chut je velmi dobra....

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Dame varit zemiaky a spravime z nich pyre (tak ako ste zvyknuti - s mliekom, maslom). Ak mate radi viac zemiakov, treba spravit viac.
  2. Na oleji oprazime cibulu, pridame do nej pomliazdene bobulky korenia (dala som miesane korenie 4 farieb), rascu, na hrubsie posekane orechy, pokrajane jablko, susene hrozienka, chvilu poprazime. Jablko zvolime take, ktore sa nam hned varenim nerozpadne. Len tak pre info, prave boli v obchode v ponuke jablka, ktore som doteraz nejedla, sorta Evelina. Citala som na internete, ze sa pestuju aj na Slovensku. Ak ich objavite v obchode, ochutnajte. Su fakt dobre, velmi stavnate, sladko - jemno kysle...
  3. Primiesame kapustu. Vsetko to spolu poprazime, takych 5 minut. Nedavame pokrievku, aby sa odparila tekutina z kapusty. Kto chce, moze dlhsie. Ale pojde to este do rury...Ja mam rada kapustu, ked je este trochu chrumkava, tak mne tych 5 minut staci. Potom to odstavime z ohna. primiesame creme fraiche (pripadne iny druh kyslej smotany) a na kocky pokrajanu polovicu brie (150g).
  4. Do maslom vytreteho pekacika dame polovicu pyre, na to ide kapustova vrstva a na nu druha polovica pyre. Na vrch dame na platky pokrajanu druhu polovicu brie.
  5. Dame piect do vyhriatej (200st.) rury. Asi na 20 minut. Ku koncu mozeme na chvilu zapnut gril.
  6. Prajem dobru chut.
  7. PL=polievková lyžica ČL= čajová lyžica