Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov
Autor receptu: janger
....no nielen pre nich.
V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky recept s kyslou kapustou a ovocim, ktory je vhodny aj pre vegetarianov. Kombinacia surovin sa bude zdat niekomu mozno nezvycajna, ale chut je velmi dobra....
Postup
- Dame varit zemiaky a spravime z nich pyre (tak ako ste zvyknuti - s mliekom, maslom). Ak mate radi viac zemiakov, treba spravit viac.
- Na oleji oprazime cibulu, pridame do nej pomliazdene bobulky korenia (dala som miesane korenie 4 farieb), rascu, na hrubsie posekane orechy, pokrajane jablko, susene hrozienka, chvilu poprazime. Jablko zvolime take, ktore sa nam hned varenim nerozpadne. Len tak pre info, prave boli v obchode v ponuke jablka, ktore som doteraz nejedla, sorta Evelina. Citala som na internete, ze sa pestuju aj na Slovensku. Ak ich objavite v obchode, ochutnajte. Su fakt dobre, velmi stavnate, sladko - jemno kysle...
- Primiesame kapustu. Vsetko to spolu poprazime, takych 5 minut. Nedavame pokrievku, aby sa odparila tekutina z kapusty. Kto chce, moze dlhsie. Ale pojde to este do rury...Ja mam rada kapustu, ked je este trochu chrumkava, tak mne tych 5 minut staci. Potom to odstavime z ohna. primiesame creme fraiche (pripadne iny druh kyslej smotany) a na kocky pokrajanu polovicu brie (150g).
- Do maslom vytreteho pekacika dame polovicu pyre, na to ide kapustova vrstva a na nu druha polovica pyre. Na vrch dame na platky pokrajanu druhu polovicu brie.
- Dame piect do vyhriatej (200st.) rury. Asi na 20 minut. Ku koncu mozeme na chvilu zapnut gril.
- Prajem dobru chut.
- PL=polievková lyžica
ČL= čajová lyžica