Pecúšky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Zemiaky milujem a keď som tu nedávno naďabila na jeden recept z nich, prišlo mi ľúto,
že jednou z ingrediencií je ryba. Tie ja veru nezjem. Ale ten recept ma natoľko lákal, až
som si ho spravila po svojom. Inšpirovala som sa týmto receptom:
http://varecha.pravda.sk/recepty/fish-cakes-zemiakove-fasirky-rybou-fotorecept/9885-
recept.html
50 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiačky dáme v šupe variť so soľou, vavrínom a guličkami korenia.
- Medzitým upražíme cibuľku so šunkou.
- Vychladnuté zemiačky očistíme a nastrúhame na hrubo.
- Pridáme vňať, vychladnutú cibuľku so šunkou, soľ a vajce a múku podľa potreby. (Alebo čokoľvek iné, na čo máte chuť)
- Poriadne premiešame a formujeme malé dukátiky...
- ...ktoré obalíme v hrubej krupici...
- ...a buď upečieme v trúbe na pečiacom papieri potreté olejom, alebo (keďže je v trúbe niečo iné) upražíme na panvici.
- A ukladáme pokiaľ nám tanier stačí... :-)
- A servírujeme. Napríklad s rajčinou, pohárom kyslého či sladkého mlieka ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k čomukoľvek, od guláša po strukovinové polievky... Dobrú chuť.