Pecúšky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Zemiaky milujem a keď som tu nedávno naďabila na jeden recept z nich, prišlo mi ľúto, že jednou z ingrediencií je ryba. Tie ja veru nezjem. Ale ten recept ma natoľko lákal, až som si ho spravila po svojom. Inšpirovala som sa týmto receptom: http://varecha.pravda.sk/recepty/fish-cakes-zemiakove-fasirky-rybou-fotorecept/9885- recept.html

50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiačky dáme v šupe variť so soľou, vavrínom a guličkami korenia.
  2. Medzitým upražíme cibuľku so šunkou.
  3. Vychladnuté zemiačky očistíme a nastrúhame na hrubo.
  4. Pridáme vňať, vychladnutú cibuľku so šunkou, soľ a vajce a múku podľa potreby. (Alebo čokoľvek iné, na čo máte chuť)
  5. Poriadne premiešame a formujeme malé dukátiky...
  6. ...ktoré obalíme v hrubej krupici...
  7. ...a buď upečieme v trúbe na pečiacom papieri potreté olejom, alebo (keďže je v trúbe niečo iné) upražíme na panvici.
  8. A ukladáme pokiaľ nám tanier stačí... :-)
  9. A servírujeme. Napríklad s rajčinou, pohárom kyslého či sladkého mlieka ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k čomukoľvek, od guláša po strukovinové polievky... Dobrú chuť.