Pečený syr

Pečený syr na šunke

Autor receptu: dvorka

Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a aj na pohľad lákavá.

1
porcia
5 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na nahriatej panvici bez tuku som si najskôr opiekla z jednej strany plátok nie na tenko nakrájanej šunky. Po obrátení som na ňu uložila kôpky nastrúhaného syra. Mala som 45%-tný Eidam. Zakryla som pokrievkou a na najmenšom ohreve som pomaly piekla.
  2. Keď syr trošku zmäkol a "prilepil" sa k šunke, obrátila som ho a opekala už nie pod pokrievkou až kým chytil peknú zlatú farbu. Stále na najmenšom ohreve, aby sa nespálil. Príloha podľa chuti. Či už kopec šalátu, zemiaky, alebo len tak, s chlebom.