Pečený pstruh na masle (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Moja vnučka môže jesť ryby hoci aj každý deň. Na dnes si objednala cesnakovú polievku
a
rybu s chlebíkom a uhorkou. My sme ju mali so zemiakmi a čerstvým šalátom .
4 porcie |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu som si najprv rozmrazila.
- Umyla som ju pod tečúcou vodou . Papierovými utierkami som ju dobre vyutierala dosucha. Na koži som spravila 3 plytké zárezy .
- Do misky som dala 3 pl hladkej múky .
- Pridala som 1 čl mletej červenej papriky , mleté čierne korenie , soľ a korenie na ryby.
- pl masla som vymiešala s pretlačeným strúčikom cesnaku a šťavou z polovice citróna.
- K tomu som pridala posekanú mrazenú petržlenovú vňať. Vymiešala som to . Ochutené maslo som vložila do vnútra ryby.
- Očistila som si asi 1 kg zemiakov. 10 minút som ich povarila . Vodu som zliala . Vychladnuté zemiaky som nakrájala.
- Korenie na zemiaky som rozmiešala v oleji. Na plechu som nakrájané zemiaky premiešala. Piekla som ich na 200 °C asi 20 minút.
- Tu sú zemiaky už upečené.
- Kým sa zemiaky piekli , ryby som nasolila , obalila v múke. Do vnútra každej ryby som vložila za čl ochuteného masla. Na väčšej panvici som roztopila zvyšné maslo s trochou oleja . Ryby som opekala z každej strany 5 minút. Mäsko bolo lahodné , šťavnaté .