Pečený pstruh na masle (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Moja vnučka môže jesť ryby hoci aj každý deň. Na dnes si objednala cesnakovú polievku a rybu s chlebíkom a uhorkou. My sme ju mali so zemiakmi a čerstvým šalátom .

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rybu som si najprv rozmrazila.
  2. Umyla som ju pod tečúcou vodou . Papierovými utierkami som ju dobre vyutierala dosucha. Na koži som spravila 3 plytké zárezy .
  3. Do misky som dala 3 pl hladkej múky .
  4. Pridala som 1 čl mletej červenej papriky , mleté čierne korenie , soľ a korenie na ryby.
  5. pl masla som vymiešala s pretlačeným strúčikom cesnaku a šťavou z polovice citróna.
  6. K tomu som pridala posekanú mrazenú petržlenovú vňať. Vymiešala som to . Ochutené maslo som vložila do vnútra ryby.
  7. Očistila som si asi 1 kg zemiakov. 10 minút som ich povarila . Vodu som zliala . Vychladnuté zemiaky som nakrájala.
  8. Korenie na zemiaky som rozmiešala v oleji. Na plechu som nakrájané zemiaky premiešala. Piekla som ich na 200 °C asi 20 minút.
  9. Tu sú zemiaky už upečené.
  10. Kým sa zemiaky piekli , ryby som nasolila , obalila v múke. Do vnútra každej ryby som vložila za čl ochuteného masla. Na väčšej panvici som roztopila zvyšné maslo s trochou oleja . Ryby som opekala z každej strany 5 minút. Mäsko bolo lahodné , šťavnaté .