Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv. knihu a otvoríme. Osolíme a naplníme plnkou.
  2. Plnka: Hydinovú pečeň nasekáme nahrubo, pridáme soľ, rascu, korenie a spojíme na kocky nakrájanými žemľami. Vypracujeme plnku, ktorou naplníme mäso a spevníme špajľou alebo motúzikom. Upečieme dozlata na 175°C (asi 50 minút). Mäso necháme dôkladne vychladnúť a nakrájame až studené.
  3. Hrach namočíme deň vopred a uvaríme do mäkka. Uvarený hrach prepasírujeme (rozmixujeme) spolu s vývarom a orestovanou cibuľkou, cesnakom, soľou a korením. Papriku potrieme olejom a upečieme v rúre takmer dočierna. Sparíme ju a olúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Zmiešame so zmäknutou cibuľkou, soľou, vinným octom, štipkou cukru a nasekanou petržlenovou vňaťou a šalátom poľníčkom. Mäso ohrejeme v rúre a podávame s hrachovou kašou a šalátom z pečených paprík.