Pečený losos

Pečený losos v medovej omáčke

Autor receptu: podravka

Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať si tak skvelé jedlo.

30 minút
príprava

Postup

  1. Med zmiešame s citrónovou šťavou, 1 lyžičkou vegety, mletou paprikou a poriadne premiešame.
  2. Lososa očistíme, umyjeme a posypeme 2 lyžičkami vegety. Do panvice si dáme zohriať 2 lyžice olivového oleja a pečieme lososa kožou dolu.
  3. Keď chytí losos zlatú farbu, tak ho otočíme, pridáme zvyšný olej, cesnak nasekaný nadrobno, mleté čierne korenie a ešte krátko opečieme.
  4. Lososa vyberieme z panvice a dáme do nej pripravenú zmes na omáčku, ktorú trošku prevaríme.
  5. Podávanie: Podávame lososa preliateho omáčkou spolu s ryžou a obľúbeným šalátom.