Pečený losos so zemiakmi a cviklou

ingridkaingridka - fotkaingridkaingridka, 14. apríla 2013

Rýchly, jednoduchý, možno pre niekoho divný :)))

45 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa očistíme, usušíme. Ak sme ho kupili v celku, nakrajame na filety. Z citrónovej šťavy, medu, horčice, soli a čierneho korenia si vymiešame masu, ktorou potrieme lososa.

  2. 2

    Potretého lososa dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na druhom plechu pečieme zemiaky so soľou a rascou.

  3. 3

    Podávame s cviklou, zvláštna, ale chutná kombinácia

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Hlavné jedlá, Pečené, Zdravie a diéty

Diskusia k receptu

notakja
Mne sa tento recept pozdava, losos je dobry na vela sposobov.
denyany
pre mňa úplne bežná kombinácia, vlastne už od detstva(len miesto toho lososa bolo filé:-D)
douglas
Cvikla je predpokladám čerstvá, resp cviklový šalát s citrónovou šťavou, ktorý nám doma mooooc chutí. Lososa taktiež máme veľmi radi...hmmm... ja by som do marinády pridala horčičné semienko. Ale doposiaľ sme nikdy lososa s cviklou nespojili...No, asi je načase to vyskúšať ;).