Pečený bôčik s orechovou plnkou
Autor receptu: bejgi
Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli plnke, pečený bôčik robí určite každý z vás, tak som vyskúšala a chutilo veľmi :)
10 porcií |
180-200 minút príprava |
120-150 minút na 175-220 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné ingrediencie na recept.
- Bravčový bôčik umyjeme, osušíme a narežeme miesto na plnku.
- Žemle /rožky/ z predchádzajúceho dňa nakrájame na kocky zalejeme teplým mliekom, pridáme vajcia, orechy pomleté aj osekané, korenie a bylinky.
- Dobre premiešame a naplníme kapsu bôčika.
- Otvor uzavrieme špáratkami alebo kuchynskými ihlicami, osolíme a rozpučeným cesnakom potrieme.
- Plnený bôčik otočíme a jemne narežeme kožu v oboch smeroch a potrieme medom zmiešaným s octom.
- Uložíme do pekáča.Pečieme v predhriatej trúbe na 175 stupňov C, 1,5 hod. pod pokrievkou a 1/2 hod. bez pokrievky dopiecť do zlatistá. Počas pečenie priebežne povrch natierame med+ocot a poslednú pol hodinu výpekom.
- Po upečení podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Dobrú chuť!