Pečený bôčik s orechovou plnkou

Autor receptu: bejgi

Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli plnke, pečený bôčik robí určite každý z vás, tak som vyskúšala a chutilo veľmi :)

10
porcií
180-200 minút
príprava
120-150 minút
na 175-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné ingrediencie na recept.
  2. Bravčový bôčik umyjeme, osušíme a narežeme miesto na plnku.
  3. Žemle /rožky/ z predchádzajúceho dňa nakrájame na kocky zalejeme teplým mliekom, pridáme vajcia, orechy pomleté aj osekané, korenie a bylinky.
  4. Dobre premiešame a naplníme kapsu bôčika.
  5. Otvor uzavrieme špáratkami alebo kuchynskými ihlicami, osolíme a rozpučeným cesnakom potrieme.
  6. Plnený bôčik otočíme a jemne narežeme kožu v oboch smeroch a potrieme medom zmiešaným s octom.
  7. Uložíme do pekáča.Pečieme v predhriatej trúbe na 175 stupňov C, 1,5 hod. pod pokrievkou a 1/2 hod. bez pokrievky dopiecť do zlatistá. Počas pečenie priebežne povrch natierame med+ocot a poslednú pol hodinu výpekom.
  8. Po upečení podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Dobrú chuť!