Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 14. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu i čas. Pritom sa z nej dajú vytvoriť desiatky dobrôt od predjedál cez polievky a hlavné jedlá až po dezert – napríklad špargľovú zmrzlinu. Mne najviac chutí grilovaná; hodí sa k steakom či k rybám s holandskou omáčkou.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
1 bal (bez kôrky) |
|
3 ks |
|
300 ml |
|
100 g (strúhaný) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Formu na koláč vymastíme maslom a vyložíme chlebíkmi tak, aby presahovali cez seba asi 1 cm. Smotanu, vajcia a postrúhaný parmezán vyšľaháme, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 2
Do formy ukladáme špargľu a postupne ju prelievame smotanovou zmesou až dovrchu.
- 3
Zvyšný chlieb natrieme maslom, položíme navrch namastenou stranou hore. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 45 minút.
Tiež slaný koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu