Pečeňová paštéta

chillinka12 - fotkachillinka12, 11. januára 2013

Tento recept som videla prvý krát keď som sledovala v telke Jamieho Olivera a vyzeralo to super potom som ho ešte videla v časopise a po vyskúšaní môžem povedať že aj skvelo chutí :)

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
malá
2 strúčiky
300 g
60 ml
125 g
60 ml
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nakrájanú cibulu a na strednom plameni asi 2 min smažíme. pridáme nakrájaný cesnak a smažime dalšiu minutku.

  2. 2

    Pridáme umytú nakrájanú pečienku (ak kupujete zamrazenú tak kúpte 400g, lebo keď sa rozmrazí a vyrežete odpad tak hneď bude menej ), smažíme asi 2 minútky a prilejeme brandy a chvíľu varíme.

  3. 3

    Keď odstavíme necháme chvíľku chladnúť (len nech nieje vriace). Dáme pečienku do mixéra pridáme 125g masla, šľahačku, korenie a sol a rozmixujeme do hladka. Kto chce môže ešte prepasírovať ak chce ešte jemnejšiu pašteku.

  4. 4

    Pašteku nalejeme do misiek. Dáme do chladničky tuhnúť.

  5. 5

    80g masla si dáme do hrnčeka a roztopíme (ak chceme aby bolo maslo bylinkové pridáme šalviu, tymián alebo petržlenovú vňať a trochu v masle popražíme). roztopené maslo vylejeme na trochu stuhnutú pašteku. Dáme ešte poriadne stuhnúť do chladničky.

    Pečeňová paštéta - obrázok 5
  6. 6

    pašteka vydrží pod neporušeným maslom asi 4 týždne (vyskúšajte na bagete brusnicovým alebo ríbezľovým džemom ;) )

    Pečeňová paštéta - obrázok 6

Diskusia k receptu

lenkac
nádherná, maximálne sa vydarila .. už dlho premýšľam, že niečo podobné vyskúšam
chillinka12
Ďakujem, ja fakt super, ta brandy tomu dodá zaujímavú vôňu a chuť, teraz som to skúšal prvý krát s tymianovým maslom a aj nabudúce urobím tak :)
egreska
aj ja mám taku urobenu v chladničke ,je super..
ernest
Toto je bašta poznam sice trochu inak no s tzm brandy to vyskušam
emilly77
určite vyskúšam a ukladám si to. Už teraz mi slinky sa zbiehajú :)
marijanka712
vydarená pašteta krásne vypadá a iste aj výborne chutí , určite si ju vyskúšam uložim do kk
hanis
Krásné, určitě vyzkouším, díky za pěkný recept!
evusik
už len na pohľad vyzerá fantasticky :-) krásne foto....
evanaaa
pridávam so do KK, do kolónky Paštéky a nátierky, kde mám podobných viac, ale aj táto je jedinečná. Len nemám brandy, ale nevadí a navrch miesto stuhnutého masla by som dala masť, mám aj husaciu.
roni87
tiež ju robievam, ale pridávam aj tymián do tej Zmesi. Zdá sa mi že Jamie dával rozmarín ale ten mi dáko nevonia, s tymiánom je tiež perfektná!!!
chillinka12
rozmarín je taký moc voňavý ale šalvia je tiež super, ale vyskúšam aj s tymiánom keď budem robiť ;)
pusta
a už je v kk, vdaka za recept. zajtra robím
alenakop
dnes jsem dělala, je velmi chutná a hlavně snadná na přípravu.
Perfektní receptík!
francuzska1
prave som ju dorobila;-))))))) sice nie som na pecienky a spol., manzel kvoli zvysenemu Fe v krvi ma zakazane tieto veci, ale pecenovku mam celkom rada raz za cas;-))+ tu mam rodicov a brata, takze predpokladam, ze sa po nej zaprasi;-))) dik za rychlovecku;-)
43934_1378226072 - profilový obrázok
mis
mis
Výborný recept!
Vyskúšala som,je skvelá!
eviana
Vyzerá úžasne, veľmi rada vyskúšam, ďakujem za recept :)
frezia
Toto je najlepsia pecenova pasteta. Vyskusala som uz viacere od Varechacov, ale tato nema konkurenciu. Dnes ju urobim znova. Dakujem za vyborny recept!
frezia68
Dnes som robila zo zvyšku pečene a je ozaj výborná :-)
marianne
Je fantasticka, dakujem, dala som do nej pol deci metaxy, ja famozna, neslo prestat jest, misku sme zjedli s muzom na posedenie na obed s kvaskovymi raznymi zemlami. Naozaj vdaka za nu, budeme robit castejsie.