Foto: chillinka12
Tento recept som videla prvý krát keď som sledovala v telke Jamieho Olivera a vyzeralo to super potom som ho ešte videla v časopise Zobraziť celý popisTento recept som videla prvý krát keď som sledovala v telke Jamieho Olivera a vyzeralo to super potom som ho ešte videla v časopise a po vyskúšaní môžem povedať že aj skvelo chutí :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nakrájanú cibulu a na strednom plameni asi 2 min smažíme. pridáme nakrájaný cesnak a smažime dalšiu minutku.
- 2
Pridáme umytú nakrájanú pečienku (ak kupujete zamrazenú tak kúpte 400g, lebo keď sa rozmrazí a vyrežete odpad tak hneď bude menej ), smažíme asi 2 minútky a prilejeme brandy a chvíľu varíme.
- 3
Keď odstavíme necháme chvíľku chladnúť (len nech nieje vriace). Dáme pečienku do mixéra pridáme 125g masla, šľahačku, korenie a sol a rozmixujeme do hladka. Kto chce môže ešte prepasírovať ak chce ešte jemnejšiu pašteku.
- 4
Pašteku nalejeme do misiek. Dáme do chladničky tuhnúť.
- 5
80g masla si dáme do hrnčeka a roztopíme (ak chceme aby bolo maslo bylinkové pridáme šalviu, tymián alebo petržlenovú vňať a trochu v masle popražíme). roztopené maslo vylejeme na trochu stuhnutú pašteku. Dáme ešte poriadne stuhnúť do chladničky.
- 6
pašteka vydrží pod neporušeným maslom asi 4 týždne (vyskúšajte na bagete brusnicovým alebo ríbezľovým džemom ;) )
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Perfektní receptík!
Vyskúšala som,je skvelá!