Pečeňová paštéta

Autor receptu: chillinka12

Tento recept som videla prvý krát keď som sledovala v telke Jamieho Olivera a vyzeralo to super potom som ho ešte videla v časopise a po vyskúšaní môžem povedať že aj skvelo chutí :)

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nakrájanú cibulu a na strednom plameni asi 2 min smažíme. pridáme nakrájaný cesnak a smažime dalšiu minutku.
  2. Pridáme umytú nakrájanú pečienku (ak kupujete zamrazenú tak kúpte 400g, lebo keď sa rozmrazí a vyrežete odpad tak hneď bude menej ), smažíme asi 2 minútky a prilejeme brandy a chvíľu varíme.
  3. Keď odstavíme necháme chvíľku chladnúť (len nech nieje vriace). Dáme pečienku do mixéra pridáme 125g masla, šľahačku, korenie a sol a rozmixujeme do hladka. Kto chce môže ešte prepasírovať ak chce ešte jemnejšiu pašteku.
  4. Pašteku nalejeme do misiek. Dáme do chladničky tuhnúť.
  5. 80g masla si dáme do hrnčeka a roztopíme (ak chceme aby bolo maslo bylinkové pridáme šalviu, tymián alebo petržlenovú vňať a trochu v masle popražíme). roztopené maslo vylejeme na trochu stuhnutú pašteku. Dáme ešte poriadne stuhnúť do chladničky.
  6. pašteka vydrží pod neporušeným maslom asi 4 týždne (vyskúšajte na bagete brusnicovým alebo ríbezľovým džemom ;) )