Pečeňová paštéta
Autor receptu: chillinka12
Tento recept som videla prvý krát keď som sledovala v telke Jamieho Olivera a vyzeralo to super potom som ho ešte videla v časopise a po vyskúšaní môžem povedať že aj skvelo chutí :)
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nakrájanú cibulu a na strednom plameni asi 2 min smažíme. pridáme nakrájaný cesnak a smažime dalšiu minutku.
- Pridáme umytú nakrájanú pečienku (ak kupujete zamrazenú tak kúpte 400g, lebo keď sa rozmrazí a vyrežete odpad tak hneď bude menej ), smažíme asi 2 minútky a prilejeme brandy a chvíľu varíme.
- Keď odstavíme necháme chvíľku chladnúť (len nech nieje vriace). Dáme pečienku do mixéra pridáme 125g masla, šľahačku, korenie a sol a rozmixujeme do hladka.
Kto chce môže ešte prepasírovať ak chce ešte jemnejšiu pašteku.
- Pašteku nalejeme do misiek. Dáme do chladničky tuhnúť.
- 80g masla si dáme do hrnčeka a roztopíme (ak chceme aby bolo maslo bylinkové pridáme šalviu, tymián alebo petržlenovú vňať a trochu v masle popražíme). roztopené maslo vylejeme na trochu stuhnutú pašteku. Dáme ešte poriadne stuhnúť do chladničky.
- pašteka vydrží pod neporušeným maslom asi 4 týždne
(vyskúšajte na bagete brusnicovým alebo ríbezľovým džemom ;) )