Plnené zemiaky

Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“

Autor receptu: frommykitchendotcom

Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma.* Šunku, pancettu, skúsila som aj kombináciu tuniaka a kukurice, či lososa.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, trocha popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 200 °C zhruba na 70 minút. Závisí od veľkosti zemiakov.
  2. Upečené ich ešte horúce rozrežeme na polovice, opatrne lyžicou vydlabeme vnútro a dáme ho do osobitnej misky. Pridáme soľ, maslo, nastrúhaný syr a všetko dobre premiešame. Hmotou opäť naplníme zemiakové šupky, posypeme zvyškom syra a dáme do rúry na 5-6 minút.
  3. Vyberieme z rúry, dodáme parmezán podľa chuti, pancettu, šunku... lyžičku kyslej smotany a výborná príloha je hotová.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom