Plnené zemiaky
Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Autor receptu: frommykitchendotcom
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes
boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla
môžete použiť čokoľvek čo máte doma.*
Šunku, pancettu, skúsila som aj
kombináciu tuniaka a kukurice, či lososa.
4 porcie |
15 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky umyjeme, trocha popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 200 °C zhruba na 70 minút. Závisí od veľkosti zemiakov.
- Upečené ich ešte horúce rozrežeme na polovice, opatrne lyžicou vydlabeme vnútro a dáme ho do osobitnej misky.
Pridáme soľ, maslo, nastrúhaný syr a všetko dobre premiešame. Hmotou opäť naplníme zemiakové šupky, posypeme zvyškom syra a dáme do rúry na 5-6 minút.
- Vyberieme z rúry, dodáme parmezán podľa chuti, pancettu, šunku... lyžičku kyslej smotany a výborná príloha je hotová.
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom