Pečené zemiaky s kyslou rybou

Autor receptu: damisa

Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala u svokrovcov ako mladá nevesta raz keď ho moja svokra urobila ako pochúťku na sobotňajšie popoludnie

Suroviny

Postup

  1. Stredne veťké surové zemiaky so šupkou poriadne umyjeme, keď treba môžeme jemne okartáčovať, samozrejme že musia byť bez naklíčenia, dáme na plech vyložený papierom a dáme upiecť do trúby. Medzitým do väčšej sklenenej misy nakrájame cibuľu, posolíme ju a chvíľu necháme stáť, pridáme k nej cibuľu, ktorá bola pri rybe,kyslú rybu nakrájame / tak aby bolo raz do úst/ a všetko spolu premiešame. Keď sú upečené zemiaky dáme ich na veľký tanier doprostred stola spolu s misou s kyslou rybou a na tanierik dáme k tomu maslo a soľ. Každý má pred sebou tanierik, vidličku a nôž a zoberie si upečený zemiak rozkrojí ho, posolí dá naň kúsok masla/ to sa na horúcom zemiaku pekne roztopí/ zoberie k tomu kúsok kyslej ryby a všetko dá pekne do úst a už len vychytnáva/ a môžem vám povedať, že sa mi momentálne pri písaní zbiehajú slinky. /