Pečené zemiaky s klobáskami, slaninkou a zeleninou
Foto: ruby78
Toto jedlo je velmi dobré, chutné a hlavne rýchle...
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, cibulu tak isto na mesiačiky,cesnak pokrájame na menšie kúsky, pridáme červenú papriku nakrájanu, dáme na plech, osolime, pridáme čierne korenie, vegetu, mletú papriku, provensálske korenie, trošičku oleja pridáme, dobre premiešame aby sa všade dostalo korenie..plech dáme do vyhriatej truby na 180C stupňnov, kým zemiaky nezmäknú. Počas pečenia párkrát premiešame.
- 2
ked su zemiaky mäkké, pridáme nakrájanu slaninku, obyčajné párky a domácu klobásku a pečieme ešte približne 10 minut dochrumkava. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Obyčajné párky zloženie :
meso z br.hláv
hovedzie predné
kožová emulzia,kurací separát,suchý lad,(alebo voda)
koreniny,rýchlo sol,hrubá múka.
Okrem iných mesiarských prác som pracoval 12 r.
rokov ako technik miešač mes.výrobkov.
každý podnik resp.s.r.o. má svoje
odkúpené licencie kde je uvedené z čoho výrobok pozostáva atď.Samozrejme nemusí to byť totožné z
mojim popisom.Ale povečšine platí, že kvalita sa odráža
na cene výrobku.
používajú EU štátoch vo veškerých tepelne opracovaných mes.výrobkoch.resp.párkoviny mekké salámy.Náhrady ako kožová emulzia a separáty sa v trvanlivých výrobkoch nenachádza.Zakázané sú separáty z hovedzieho dobytka,koz a oviec.K voli (BSE)-ak to niekoho ukludní ja som tie výrobky ochutnával cez 12 r.a ešte žijem ako vidíte
Prajem pekný víkend