Pečená zelenina
Pečená zelenina

Pečené sladké zemiaky a mrkva s cesnakovým dipom

hviera - fotkahviera, 28. júla 2017
Pečené sladké zemiaky a mrkva s cesnakovým dipom
Foto: hviera

Pečené sladké zemiaky aj mrkva sa dá jesť aj zvlášť, ako ľahká večera alebo ako príloha k mäsu alebo zelenine. Obe sú trochu do sladka a cesnakový dip to vyrovnáva. Vhodné aj pre návštevy, napríklad v kombinácii so surovou zeleninou a iným dipom alebo salsou.

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

 (sladké zemiaky)
1 bal
2-4 strúčiky
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sladké zemiaky aj mrkvu nakrájame, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme do piecť do rúry. Na takých 45 minút, závisí od veľkosti nakrájaných kúskov.

  2. 2

    Kyslú smotanu vymiešame so soľou, provensalským korením a roztlačeným cesnakom a prípadne aj strúhaným syrom. Hotovo, už len čakáme na mrkvu a zemiaky.

  3. 3

    Pečie sa to celkom dlho, napriek tomu to považujem za rýchle jedlo. V rúre to len nechám a nemusím sa starať :)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: