Pečené rebrá fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 13. februára 2011
Pečené rebrá (fotorecept)
Foto: tatranka

Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 220 °C

Suroviny

1000 g ,alebo zverinové,
1,lyžica
1 lyžica sušená
1,5 dcl
2 lyžičky
1 lyžica
balíček
2lyžice tmavá
2lyžice
2 ks zavárané
2 lyžice sladký
pol lyžice
4 strúčiky čerstvý
1 lyžička prášok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Touto marinádou mäso dobre ponatierame.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

67 komentárov k receptu
Tatranka, krásne upečené, musím spraviť čo najskôr, kým mi chuť neprejde ( ale asi nie ). A tú zeleninu si ako grilovala, akú si tam dala ? Ja som si kúpila aj zmes na gril. zeleniny, že si spravím len tak bez ničoho, ale k tomuto by bola dobrá.
Mala som baklažán,huby,pór,mrkvu.Všetko som nakrájala na dobno a opiekla na grilovacej panvici.@evanaaa ,vždy to tak na rýchlo robievam k mäsku.Je to vlastne pochúťka.nalejem trochu olivového oleja amôžeš použiť aj grilovaciu zmes.
tiež občas šupnem mäsko do sáčku marinovať, hlavne, keď už mám málo miesta v chladničke na nádobu:), tatranka, rebierka vyzerajú mňamkovo:)!
Keď robím rebierka mojim dvom chlapom (myslím tým pravdaže syna a muža ... :))) ) nikdy to nejem ... ale takto pripravené by som si dala aj ja ... ukladám, urobím ...
Vyzera to fakt dobre, len mam vzdy problem ( a je to skoro pri kazdom druhom recepte) s prisadamy ako ... marináda na steak, čili nátierka, a podobne. Co to je? kde to reastie? ma to styri nohy? :)

@miko123 čili nátierku predávajú v malých flaštičkách.Dostaneš ju všade kde sú potraviny.Podľa mňa sú to pomleté čili papričky a miešané s nejakým olejom.Kupujem to pravidelne.No môžeš si aj sám spraviť nejakú štiplavú pochutinu a tým to potrieť.
@relo 84 Neviem čím to je ale nech ich urobím akékoľvek množstvo,myslím primerane vždy je málo.Určite si pochutíš.Napíš,ako si to zvládol a či si bol spokojný.Teším sa.
@rennatte ani nevieš,ako by som si na nich pochutnala.Naozaj sa ti vydarili.Je dobre,že si mi pridala fotografiu.Ja to neviem pridávať ku komentáriku.Možno sa to tiež niekedy naučím.
Mala som v mrazáku jahňacie rebierka, tak som hľadala recept a našla som Tvoj i keď nieje z jahňacích rebierok páčil sa mi a naviac toľko pozitívnych ohlasov že som vyskúšala. Boli výborné, recept je uložený v mojej KK ďakujem , prajem pekný deň a veľa úspechov pri varení :=)
Ďakujem za recept je to nebíčko v papuľke !Idem ich robiť tretí krát a viem, že iné už ani robiť nebudem. Doporučujem!
@Patroveckypitrs (9.10.2017 13:47)

Ak sa pýtam mojich mužov,čo si schystáme ako dobrotu,veru ani nápad,že by poprosili o nejaký chutný zákusok,ale jednohlasne zahlásia,marinované rebrá a veľa mami ......ha,ha.
Tak sú rebrá a za nimi veru aj nejaká malá sladkosť.A oni to dobre vedia že bude aj niečo na viac.
Ešte by som dodal, že som ich tento raz piekol na pomalo pri 150 st necelé 3 hodiny, pričom som ich asi zo 3x polieval výpekom. Boli šťavnaté a mäkučké.
Ahojte, robil som si marinadu na rebra a je nejaka horka, chutnal som pretlak a aj ten je nejaky do horka, da sa s tym nieco urobit, alebo ako do buducna urobit sladkastu marinadu ?
Ja som sa inšpiroval týmto receptom od @Tatranky niečo som upravil na marináde a dal som to tiež do fólie. No ale najskôr som to robil v pomalom hrnci podľa @Kimlo. Aby som nenapínal je to kohút. Vďaka vám dvom vznikol takýto dobrý pečený kohút.



Pridaj komentár k receptu: