Foto: tatranka
Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo Zobraziť celý popisSpomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
1000 g ,alebo zverinové, |
|
1,lyžica |
|
1 lyžica sušená |
|
1,5 dcl |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
balíček |
|
2lyžice tmavá |
|
2lyžice |
|
2 ks zavárané |
|
2 lyžice sladký |
|
pol lyžice |
|
4 strúčiky čerstvý |
|
1 lyžička prášok |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.
-
2
Touto marinádou mäso dobre ponatierame.
-
3
Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.
-
4
Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.
-
5
Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.
-
6
Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.
-
7
Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.
-
8
Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.
-
9
Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.
PS: aj bez cili je uzasny...
knédlou.
Ak sa pýtam mojich mužov,čo si schystáme ako dobrotu,veru ani nápad,že by poprosili o nejaký chutný zákusok,ale jednohlasne zahlásia,marinované rebrá a veľa mami ......ha,ha.
Tak sú rebrá a za nimi veru aj nejaká malá sladkosť.A oni to dobre vedia že bude aj niečo na viac.
Ešte že som aj ja mal dobrotu, inak zjem monitor. Paráda.