Pečené rebrá (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.
  2. Touto marinádou mäso dobre ponatierame.
  3. Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.
  4. Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.
  5. Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.
  6. Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.
  7. Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.
  8. Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.
  9. Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.