Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou fotorecept
Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, tak som k nej pripravila bravčové pliecko na spôsob výpečkov Zobraziť celý popisZo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, tak som k nej pripravila bravčové pliecko na spôsob výpečkov a k tomu knedľu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Suroviny na mäso:   
- 
                                                    2
                                                    Do malého pekáča som nakrájala cibuľu na hrubé pásiky, celú umytú hlávku cesnaku som priečne rozkrojila a rozdelila na cibuľu a celé som to osolila.   
- 
                                                    3
                                                    Na cibuľovú vrstvu som poukladala mäso nakrájané na kúsky, posypala rascou, osolila, zakryla alobalom a dala piecť na 180 stupňov kým nezmäkne.   
- 
                                                    4
                                                    Mäso sa pieklo hodinu a pol a takto vyzerá upečené:   
- 
                                                    5
                                                    Kým sa mäso pieklo, spravila som knedľu. Najprv som pripravila kvások: droždie, cukor, 1 PL múky a tak deci vody som zamiešala, zakryla utierkou a nechala 10 minút na pokoji. Tu je vykysnutý kvások:   
- 
                                                    6
                                                    Ku kvásku som pridala zvyšok múky, soľ, olej a vodu. Vody toľko, aby vzniklo nie veľmi tuhé cesto. Cesto som vypracovala, vrátila do misky, zakryla utierkou a nechala kysnúť.   
- 
                                                    7
                                                    Vykysnuté cesto tak po hodinke kysnutia, tá diera je po mojom prste ako som do cesta ďobla, či už je.   
- 
                                                    8
                                                    Postupne som tvarovala knedle a parila som ich 20 minút každú.   
- 
                                                    9
                                                    Z tohto cesta mi vyšli 4 knedle, tu sú už uparené.   
- 
                                                    10
                                                    A konečne sa ide jesť - kapusta zohriata zo včera, k tomu mäso a knedľa. Dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


tak toto musím vyskúšať s tým zrolovaním, ďakujem za tip.