Pečené bravčové mäso

Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, tak som k nej pripravila bravčové pliecko na spôsob výpečkov a k tomu knedľu.

8
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na mäso:
  2. Do malého pekáča som nakrájala cibuľu na hrubé pásiky, celú umytú hlávku cesnaku som priečne rozkrojila a rozdelila na cibuľu a celé som to osolila.
  3. Na cibuľovú vrstvu som poukladala mäso nakrájané na kúsky, posypala rascou, osolila, zakryla alobalom a dala piecť na 180 stupňov kým nezmäkne.
  4. Mäso sa pieklo hodinu a pol a takto vyzerá upečené:
  5. Kým sa mäso pieklo, spravila som knedľu. Najprv som pripravila kvások: droždie, cukor, 1 PL múky a tak deci vody som zamiešala, zakryla utierkou a nechala 10 minút na pokoji. Tu je vykysnutý kvások:
  6. Ku kvásku som pridala zvyšok múky, soľ, olej a vodu. Vody toľko, aby vzniklo nie veľmi tuhé cesto. Cesto som vypracovala, vrátila do misky, zakryla utierkou a nechala kysnúť.
  7. Vykysnuté cesto tak po hodinke kysnutia, tá diera je po mojom prste ako som do cesta ďobla, či už je.
  8. Postupne som tvarovala knedle a parila som ich 20 minút každú.
  9. Z tohto cesta mi vyšli 4 knedle, tu sú už uparené.
  10. A konečne sa ide jesť - kapusta zohriata zo včera, k tomu mäso a knedľa. Dobrú chuť.