Pečené bravčové mäso
Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, tak som k nej pripravila bravčové
pliecko na spôsob výpečkov a k tomu knedľu.
8 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na mäso:
- Do malého pekáča som nakrájala cibuľu na hrubé pásiky, celú umytú hlávku cesnaku som priečne rozkrojila a rozdelila na cibuľu a celé som to osolila.
- Na cibuľovú vrstvu som poukladala mäso nakrájané na kúsky, posypala rascou, osolila, zakryla alobalom a dala piecť na 180 stupňov kým nezmäkne.
- Mäso sa pieklo hodinu a pol a takto vyzerá upečené:
- Kým sa mäso pieklo, spravila som knedľu. Najprv som pripravila kvások: droždie, cukor, 1 PL múky a tak deci vody som zamiešala, zakryla utierkou a nechala 10 minút na pokoji. Tu je vykysnutý kvások:
- Ku kvásku som pridala zvyšok múky, soľ, olej a vodu. Vody toľko, aby vzniklo nie veľmi tuhé cesto. Cesto som vypracovala, vrátila do misky, zakryla utierkou a nechala kysnúť.
- Vykysnuté cesto tak po hodinke kysnutia, tá diera je po mojom prste ako som do cesta ďobla, či už je.
- Postupne som tvarovala knedle a parila som ich 20 minút každú.
- Z tohto cesta mi vyšli 4 knedle, tu sú už uparené.
- A konečne sa ide jesť - kapusta zohriata zo včera, k tomu mäso a knedľa. Dobrú chuť.