Pečené morčacie stehno

Pečené morčacie stehno s hubovou príchuťou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Hubovú chuť v jedlách mám rada, ale nikdy nekupujem žiadne hubové korenie v obchode.* Každú jeseň nasuším nožičky z podpňoviek a potom ich rozmixujem. A mám zásobu do ďalšej sezóny.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pekáč vymastíme a uložíme doň morčacie stehná. Posypeme rozmixovanými sušenými hubami, lístkami rozmarínu a osolíme.
  2. Okolo stehien dáme nakrájané cibule a strúčiky cesnaku. Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka.
  3. Potom vyberieme, stehná položíme na taniere a udržiavame chvíľu v teple. Cibule a cesnak v pekáči rozmixujeme.
  4. Omáčkou podlejeme stehná a hneď podávame. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.