Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno s hubovou príchuťou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Hubovú chuť v jedlách mám rada, ale nikdy nekupujem žiadne hubové korenie v obchode.* Každú jeseň nasuším nožičky z podpňoviek a potom ich rozmixujem. A mám zásobu do ďalšej sezóny.
|
2 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pekáč vymastíme a uložíme doň morčacie stehná.
Posypeme rozmixovanými sušenými hubami, lístkami rozmarínu a osolíme.
- Okolo stehien dáme nakrájané cibule a strúčiky cesnaku.
Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka.
- Potom vyberieme, stehná položíme na taniere a udržiavame chvíľu v teple. Cibule a cesnak v pekáči rozmixujeme.
- Omáčkou podlejeme stehná a hneď podávame.
Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.