Pečené morčacie stehná (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.
25 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha
čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./
Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu.
Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C.
Plech zakryjem alobalom.
- Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu.
Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.
- Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.
- Prestreté.Obed vynikajúci.