Pečené kurča s paradajkami, paprikou a cibuľou

bubelka - fotkabubelka, 11. októbra 2014
Pečené kurča s paradajkami, paprikou a cibuľou
Foto: bubelka

Možno ste kurča na tento spôsob už skúsali, no pokiaľ nie, vrelo odporúčam. Je to zaujímavá kombinácia, ktorá mi zachutila tak, že kurča už Zobraziť celý popisMožno ste kurča na tento spôsob už skúsali, no pokiaľ nie, vrelo odporúčam. Je to zaujímavá kombinácia, ktorá mi zachutila tak, že kurča už ani inak nerobím. Skúste to.

5
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme, očistíme a rozporcírujeme. Porcie naukladáme do hlbokého pekáča, nasolíme a nakoreníme podľa chuti. Potom na kurča naukladáme nakrájanú papriku, paradajky a cibuľu, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť. Za hodinku je kurča mäkké, odokryjeme ho a necháme asi 10 minút do chrumkava zapiecť. Podávame s ryžou, zemiakmi, kto má čo rád.

    Pečené kurča s paradajkami, paprikou a cibuľou - obrázok 1

Diskusia k receptu

radox1
oprav si nazov namiesto pecene na dusene.nechapem preco väcsina varechacov pecie-dusi kura prikryte.prirom ho staci vlozit do rozhorucenej rury na 210° na 30-45 minut podla velkosti-myslim kura rozporcovane alebo polky a hotovo.rozdiel bude markantny.moje dve zasady pri peceni kurata-nasolit den dopredu a nepodlievat,kura si pri peceni pusti tuk a kedze pod nim nie je voda, maso sa bude naozaj piect.
vlado29
super,súhlasím, že s cesnakom a so slaninkou je to dokonalé,inak výborný recept
svetlana9
to podlievanie vodou - to je pravda - netreba, na plech dáme papier na pečenie a kura si naozaj pustí dostatok šťavy pod seba a pustí ju aj zeleninka. Čo sa týka prikrytia - záleží to od typu rúry, v ktorej sa kurča pečie. Pre začiatok by som ho zakryla alobalom, aby sa stiahli bielkoviny, v polovici pečenia odkryla, rúru dala na menší teplotný stupeň, kurča otočila, aby malo rovnaké podmienky z každej strany. Nakoniec zapnúť vrchné pečenie, aby chytilo ružovú kôrku. Ono to vyzerá prácne, ale výsledok stojí zato.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia