Foto: matahari1974
Niečo pod zub.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si hlavné indengriencie.
-
2
Kurča očistíme, umyjeme, na boku zošijeme hrubou niťou ak je roztrhane ako je moje.
-
3
Pripravíme si nádivku. Rožky nakrájame na menšie kocky, kuraciu pečienku našrabeme,pridáme cesnak,masť,v rukách rozotrenú majoránku,vajíčko,petržlenovú vňať,mleté čierne korenie a soľ alebo vegetu.Všetko poriadne premiešame, ak to máme suché môžeme pridať trošíčku vývaru.
-
4
Kurča si postavíme a začneme plniť pripravenou nádivkou.Naplníme aj bočné strany, preto sme si kurča na boku zošili.
-
5
Naplníme ho až povrch .
-
6
Po naplnení " zadnicu " zošijeme hrubou niťou.
-
7
Takto pripravené kurča dáme na pekáč ,posypeme korením čínksa pánev,mletou červenou paprikou a jemne posolíme , lebo korenie č.pánev je už trošku slaná . Podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena približne 90 minút.
-
8
Kurča počas pečenia podlievame výpekom.
-
9
Nech sa páči výsledok pečenia.
-
10
Podávame s ryžou. Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu.
-
11
Očistenú a umytú ryžu prídáme k cibuľke,pridáme vegetu a krátko spolu osmažíme.
-
12
Ryžu podlejem vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia cca 20 min.Po uvarení prehodíme cez hrniec utierky ( ja mám taku "čiapku" z IKEA na udržanie tepla )alebo zvykom naších starých mám je dávať ryžu do perín čo je praktické ,nakoľo ryža v duchne ešte dojde a vydrží niekoľko hodín teplá. Ja dávam 2 šálky ryže a 3,5 šálky vody.
-
13
Nech sa páči hotová ryža. Do zjedenia.
Diskusia k receptu