Pečené jahňacie kotlety (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Obed v jarnom duchu.

2
porcie
10 minút
príprava
5+35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jahňacie kotlety som kúpila v obchode, odrezala z nich loj a namočila do mlieka na celú noc. Potom som ich vybrala, osušila a nakrojila blany, aby sa pri pečení neskrúcali.
  2. V jenskej mise som rozhorúčila masť a kotletky som rýchlo opiekla z každej strany.
  3. Osolila a podliala som ich vývarom z údeného mäsa, ostal mi, tak som ho teraz použila namiesto mäsového. Pridala som bobkový list, sušený rozmarín a pokrájané strúčiky cesnaku, vývar som priviedla k varu a vložila misu nezakrytú do rúry vyhriatej na 180°C.
  4. Kotlety sa mi tam piekli 35 minút. Obrátila som ich medzičasom dvakrát.
  5. Výpek som scedila, pridala trocha cukru, zredukovala na polovicu, vypla a nechala v ňom rozpustiť kúsok masla. Ten šťavu krásne zahustil a správne ochutil.
  6. K mäsu sme mali klasicky majonézový šalát v jarnej verzii, s vareným vajcom a farebnejší ako inokedy.