Pečené jahňacie kotlety (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Obed v jarnom duchu.
2 porcie |
10 minút príprava |
5+35 minút na 180 °C |
Postup
- Jahňacie kotlety som kúpila v obchode, odrezala z nich loj a namočila do mlieka na celú noc. Potom som ich vybrala, osušila a nakrojila blany, aby sa pri pečení neskrúcali.
- V jenskej mise som rozhorúčila masť a kotletky som rýchlo opiekla z každej strany.
- Osolila a podliala som ich vývarom z údeného mäsa, ostal mi, tak som ho teraz použila namiesto mäsového. Pridala som bobkový list, sušený rozmarín a pokrájané strúčiky cesnaku, vývar som priviedla k varu a vložila misu nezakrytú do rúry vyhriatej na 180°C.
- Kotlety sa mi tam piekli 35 minút. Obrátila som ich medzičasom dvakrát.
- Výpek som scedila, pridala trocha cukru, zredukovala na polovicu, vypla a nechala v ňom rozpustiť kúsok masla. Ten šťavu krásne zahustil a správne ochutil.
- K mäsu sme mali klasicky majonézový šalát v jarnej verzii, s vareným vajcom a farebnejší ako inokedy.