Pečená cvikla
Pečené cviklové carpaccio
Autor receptu: mariana1982
Obmena tradičného talianskeho cviklového carpaccia.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 250 °C |
Postup
- Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, dáme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a upečieme asi 45 min pri 250 °C. Kontrolujeme, premiešame, prípadne podlejeme ďalšou vodou ak sa vyparila - aby cvikla neprihorela. Množstvo cvikly je orientačné - radšej viac ako menej.
- Keď je cvikla mäkká, pridáme ostatné suroviny (nasekané orechy, cesnak nakrájaný na plátky, syr nakrájaný na kocky) + olej, ocot, korenie. Pomiešame a odokryté zapečieme ešte asi 10 min. Dávame pozor, aby cesnak a hlavne orechy neprihoreli. Soliť netreba, syr je už slaný.
Množstvo surovín je orientačné, každý si pridá podľa chuti.
- Jedlo je vhodné ako teplá večera s nejakou prílohou, ale je chutné aj studené.