Pečená cvikla

Pečené cviklové carpaccio

Autor receptu: mariana1982

Obmena tradičného talianskeho cviklového carpaccia.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, dáme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a upečieme asi 45 min pri 250 °C. Kontrolujeme, premiešame, prípadne podlejeme ďalšou vodou ak sa vyparila - aby cvikla neprihorela. Množstvo cvikly je orientačné - radšej viac ako menej.
  2. Keď je cvikla mäkká, pridáme ostatné suroviny (nasekané orechy, cesnak nakrájaný na plátky, syr nakrájaný na kocky) + olej, ocot, korenie. Pomiešame a odokryté zapečieme ešte asi 10 min. Dávame pozor, aby cesnak a hlavne orechy neprihoreli. Soliť netreba, syr je už slaný. Množstvo surovín je orientačné, každý si pridá podľa chuti.
  3. Jedlo je vhodné ako teplá večera s nejakou prílohou, ale je chutné aj studené.