Pečené cuketovo-tuniakové fašírky

Autor receptu: chopard

...jednoduché, zdravé, chutné a rýchle...

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme cca 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
  2. Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírke a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch cca 25 - 30 minút dohneda - chrumkava, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
  3. Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli. Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť