Pečené cuketovo-tuniakové fašírky
Autor receptu: chopard
...jednoduché, zdravé, chutné a rýchle...
Postup
- Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme cca 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody.
Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
- Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírke a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch cca 25 - 30 minút dohneda - chrumkava, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
- Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli.
Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé.
Dobrú chuť