Pečené buchty bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 5. augusta 2013
Pečené buchty bez mlieka
Foto: dada777

Recept na nadýchané kysnuté buchty, ktoré sú vhodné pri dodržiavaní bezmliečnej diéty. Buchty podľa tohto receptu si však môžu pripraviť aj ostatní, stačí Zobraziť celý popisRecept na nadýchané kysnuté buchty, ktoré sú vhodné pri dodržiavaní bezmliečnej diéty. Buchty podľa tohto receptu si však môžu pripraviť aj ostatní, stačí použiť kravské mlieko.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
60 g
42 g
100 ml
2 ks
1 ks
štipka
250 ml
 na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto na buchty môžeme pripraviť v domácej pekárni alebo ručne.

  2. 2

    Zamiesené cesto rozdelíme na približne rovnaké časti a tvarujeme buchty, ktoré plníme džemom, makovou či tvarohovou plnkou. V prípade tvarohovej plnky je potrebné pri bezmliečnej diéte použiť pohánkový tvaroh.

  3. 3

    Každú naplnenú buchtu dobre uzavrieme, boky potrieme olejom a uložíme do plechu. Pripravené buchty necháme ešte nakysnúť, potom potrieme olejom a pečieme pri 180°C asi 20-25 minút. Dobrú chuť!

    Pečené buchty bez mlieka - obrázok 3

Diskusia k receptu

bodulka
Vyzeraju chutne,len neviem,čo je to rastlinné mlieko.
dada777
@bodulka , rastlinné mlieko je náhradou kravského mlieka pre všetkých, ktorí nemôžu alebo nechcú piť kravské mlieko. Rastlinné náhrady mlieka sú rôzne - sójové, ovsené, ryžové, kokosové, mandľové a pod., v tomto recepte však pri príprave môžeš použiť aj klasické kravské mlieko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia