Pečené bravčové à la Orloff

Autor receptu: sisok

Pečené bravčové sa robí snáď všade. Ja vám dnes chcem predstaviť ľahký, ale chutný recept.

4
porcie
5 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá. Na mäsku urobíme dostatočne hlboké zárezy po šírke, tak ako vidieť na obrázku.
  2. Do každého zárezu vložime plátok syra a šunky, alebo slaniny, podľa chuti a výšky cholesterolu. Kus mäsa posolíme, pokoreníme a hlavne nezabudneme zviazať potravinárskou niťou.
  3. Mäso vložíme do predohriatej rúry na 180°C a pečieme asi 40minút. Pokiaľ máte kuchynskú sondu, skúška správnosti či je mäso upečené - ak sonda pichnutá do stredu mäsa ukazuje 65°C, mäsko je upečené. Mäsko vyberieme, odstránime špagátik, nakrájame na plátky a ja som podávala s čerstvým mrkvovým šalátom.